Afspraak maken?

Racende Hobbyist

Mobu Motors staat voor elke klant klaar! Ook voor de circuit racende hobbyist heeft Mobu Motors de oplossing. Vorig jaar kregen wij de vraag om Robin te helpen bij het opstarten van zijn nieuwe hobby.

Circuit aanpassingen

Robin heeft een nieuwe Yamaha R6 gekocht bij Gebben Motoren en kwam bij ons met de vraag om deze klaar te maken voor het circuit. Aan de hand van wat Robin voor ogen had hebben wij samen met hem gekeken naar welke veranderingen gedaan konden worden om de Yamaha R6 klaar te maken voor het circuit. Het was erg makkelijk om de hele motor kaal te trekken en er een IDM racer van te maken, maar dat heeft hij niet nodig. Mobu Motors heeft het volgende aan het geadviseerd:

  • Uitlaatsysteem (gekozen voor Akrapovic);
  • Racekuipen (gekozen omdat Robin met eigen kleuren wil rijden);
  • Vloeistoffen vervangen in de voorvorken;
  • Valprotectie blok;
  • Hendelbeschermers;
  • Rem- en schakelset;
  • Stuurdemper;
  • ECU flash.

Tuning

Bij een ander uitlaatsysteem hoort een andere tune. De Yamaha R6 is eerst een paar honderd kilometer ingereden op onze testbank. Na het inrijden hebben wij de olie en het filter vervangen om vervolgens de motor te kunnen tunen. Na de tune is de gasrespons aardig verbeterd en werd er meer vermogen uit het blok gehaald. Je kunt door hier te klikken het filmpje bekijken wat wij gemaakt hebben tijdens het maken van de nieuwe mapping.

De eerste meters op het circuit

Na het inrijden en tunen van de Yamaha R6 werd het tijd voor de praktijktest. De eerste kilometers zijn gemaakt op het circuit in Assen. Mobu Motors was er ook bij om het te ondersteunen en het maken van de laatste aanpassingen aan de vering. Na de eerste meters hebben wij de Yamaha R6 meegenomen voor controle. Elke schroefje en boutje werd gecontroleerd. Naast het controleren van de motor zijn wij in gesprek gegaan met Robin over de aanpassingen die gedaan zijn en dan voornamelijk met de vraag of er nog aanpassingen gedaan moeten worden. Een van deze aanpassingen bleek niet een aanpassing aan de motor zelf, maar een aanpassing om het makkelijker te maken om van banden te wisselen. Een setje velgen en regenbanden werden besteld.

Circuit Ricardo Tormo Valencia

En toen kwam het doel om in het buitenland te racen in zicht. Zoals wij allemaal zat ook hij met de maatregelen omtrent corona. Ondanks dat is het hem gelukt om met een team mee te gaan naar Spanje om daar ook meters te gaan maken. Hij heeft met ons verschillende foto’s gedeeld over zijn ervaring op Circuit Ricardo Tormo Valencia. Mobu Motors blijft hem ondersteunen zodat hij zonder zorgen veilig kan blijven racen.

Kan ik ook beginnen met racen?

Net als bij dit voorbeeld is het mogelijk om samen met ons te kijken naar de eerste stapjes die gezet moeten worden als je wil beginnen met racen. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een geschikte racer en passen deze, in overleg, met jou aan. Heb je al een motor en wil je deze aanpassen? Neem ook dan met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken!

RvM Photography

De foto’s gemaakt in Valencia zijn gemaakt door Randy van Maasdijk. Bedankt voor deze prachtige foto’s Randy!

Deel dit bericht >>

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email
error: Oeps!