Afspraak maken?

Tuning

Elke motorfiets is anders en niet iedereen gebruikt een motorfiets voor dezelfde doeleinden. MOBU Motors staat al lang bekend om haar zorg voor het juist afstellen van uw motorfiets. Bij een tuning kunt u denken aan een racer voor op het circuit of voor het afstellen van bijvoorbeeld een ander uitlaatsysteem.

ECU Flash Chiptuning

Relatief nieuw in de motor wereld is het mogelijk om de fuel mapping aan te passen rechtstreeks n de ECU, de computer van de motor, aan te passen. Dit is te doen bij een groot aantal modellen. Hierbij is het mogelijk om de motor meer of minder brandstof te geven. Ook de ontstekingstijdstippen zijn aan te passen. Tevens is het vaak mogelijk om veel voorkomende foutmeldingen uit te zetten zoals een verwijderde exupklep of lambda sonde.

Een greep uit diverse mogelijkheden

Naast vele andere mogelijkheden is het volgende mogelijk bij het aanpassen van de ECU.

 • Fuel map aanpassen;
 • Ontstekings map aanpassen;
 • Gasklep map aanpassen;
 • Exup klep map aanpassen;
 • Stationaire toerental instellen;
 • Toerenbegrenzer instellen;
 • Koelvin tempratuur instellen;
 • Quickshifter aansluiten;
 • Lambda sonde uitzetten;
 • Egr klep uitzetten;
 • Exup klep uitzetten;
 • Top speed limiter uitzetten.

Let wel, dit zijn enkele mogelijkheden en kan per motor verschillen. Het is niet bij elke motor mogelijk, neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van uw motor te bespreken.

Yamaha R6 2020

Met standaard 118pk en 62nm koppel is deze nieuwe Yamaha R6 met nu 127,97 pk en 67,38nm koppel behoorlijk verbeterd. Deze Yamaha wordt gebruikt voor Trackdays. De eigenaar wilde deze motor voorzien van een Akrapoviç uitlaatsysteem. Mobu heeft het uitlaatsysteem aangepast om te kunnen voldoen aan de gestelde geluidseisen. Ondanks de aanpassing is er nog een prachtig resultaat gerealiseerd.

Suzuki GSX-R 1000

Deze Suzuki GSX-R 1000 van 2019 is voorzien van een volledig Akrapovic systeem. Er zijn geen aanpassingen gemaakt aan het blok. Ondanks dat deze prachtige Suzuki alleen voorzien was van een volledig Akrapovic systeem, konden wij meer dan 200pk en meer dan 120nm koppel uit het blok halen tijdens het tunen. Met deze motor zal voornamelijk op de straat gereden worden. Ook de eigenaar was onder de indruk van het behaalde resultaat.

Triumph Daytona Moto2

Soms krijgen wij bijzondere motorfietsen op de bank. Recent hebben wij deze prachtige limited edition Triumph mogen testen op de bank. In dit geval gaat het niet om het resultaat, maar om het gevoel. Naast afstellen kunnen wij uw motorfiets testen en hierbij een uitdraai maken zodat u beschikt over een overzicht van het vermogen van uw motorfiets. 
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat kost het?

Er zijn verschillende vormen van tuning. Hieronder vindt u de prijslijst van deze verschillende vormen. Mocht u vragen hebben over uw specifieke motor betreft tuning, dan kunt u contact met ons opnemen via info@mobu.nl. Wij zullen uw mail binnen twee werkdagen beantwoorden. Gelieve niet via de telefoon met ons contact op te nemen vanwege het werk wat wij voor onze klanten uitvoeren. Elk detail is belangrijk, van uw motor, maar ook van de motor van die van anderen. Dank voor uw begrip.

Een testrun geeft inzicht in het aantal pk’s en koppel (nm) wat uw motor produceert. Een testrun kan inzicht geven waar uw motorvermogen verliest en/of waar vermogen gewonnen kan worden, echter worden er geen aanpassingen gedaan aan de mapping van de ecu of chip. Mocht u op locatie bepalen dat u uw motor wil laten afstellen of voorzien van een chip, dan betaalt u niet voor de testrun. Via info@mobu.nl kunt een afspraak maken voor het doen van een testrun van uw motor.

€44,99 incl. btw/ – half uur

Mocht uw motor al voorzien zijn van een programmeerbare ECU, of externe module, dan kunnen wij deze voor u (opnieuw) afstellen. De volgende systemen kunnen wij afstellen. Staat uw merk of type er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@mobu.nl om de mogelijke opties te bespreken of een afspraak te maken:

 • PowerCommander;
 • Rapidbike;
 • YEC/GYTR;
 • EM Pro;
 • HRC;
 • Kawasaki kit;
 • Vergelijkbare systemen.

Betreft geen ecu flash.
Er wordt tijdens het afstellen van uw motor een compleet unieke mapping gemaakt waardoor uw motor wordt voorzien van de best mogelijke tune.

€149,99 incl. btw/ – geschatte tijd voor perfecte tune bedraagt drie uren werk.

Is uw motor nog niet voorzien van een externe module of soortgelijk, dan kunnen wij u daarbij helpen. Samen met u kiezen wij de meest geschikte manier voor uw motor uit. De motor zal vervolgens worden voorzien van deze module of ECU flash en afgesteld op de vermogensbank. Gezien de verschillende factoren die van invloed zijn op de totale kosten hiervan, het installeren en afstellen maken wij vooraf een offerte met een overzicht van de kosten. Voor het bespreken van de mogelijkheden neemt u contact met ons op via info@mobu.nl. Graag ontvangen wij de volgende gegevens:

 • Naam;
 • Telefoonnummer;
 • Type motor;
 • Bouwjaar motor;
 • Eventuele opties (quick shifter, blipper etc.).

Wij gaan vervolgens voor u aan de slag. Mocht u voorkeur hebben van merk of model (race)chip, geeft dit ook aan in de mail. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op om de mogelijke opties te bespreken.

Er wordt tijdens het afstellen van uw motor een compleet unieke mapping gemaakt waardoor uw motor wordt voorzien van de best mogelijke tune voor uw motor.

Is de ecu van uw motor voorzien van een uitleesstekker waarbij geen aanpassingen nodig zijn, dan kunnen wij uw motor tunen door de brandstofmapping aan te passen in de ecu van uw motor. Daarnaast is het mogelijk om foutcodes te verwijderen en eventueel nog andere aanpassingen door te voeren. Per motor zijn de opties verschillend. Neem contact met ons op via info@mobu.nl om de opties te bespreken of een afspraak te maken. Wij zullen contact met u opnemen binnen twee werkdagen om de mogelijke opties te bespreken.

Er wordt tijdens het afstellen van uw motor een compleet unieke mapping gemaakt waardoor uw motor wordt voorzien van de best mogelijke tune voor uw motor.

De kosten voor het maken van een brandstofmapping en verwijderen van eventuele foutcodes bedraagt €294,99 incl. btw/ – halve dag tot een hele dag werk.

Bij veel motoren is het noodzakelijk om extra bedrading aan te leggen om de ecu te programmeren. Het is mogelijk om deze stekker door ons te laten plaatsen en vervolgens de ecu van de motor aan te passen. Via deze aansluiting kunnen wij de brandstofmapping van uw motor aanpassen, maar ook foutcodes verwijderen en/of andere opties (pitlimiter of quickshifter is hiervan een voorbeeld). De mogelijkheden verschillen per motor. U kunt met ons de mogelijke opties bespreken door contact met ons op te nemen via info@mobu.nl. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op om de opties te bespreken.

Er wordt tijdens het afstellen van uw motor een compleet unieke mapping gemaakt waardoor uw motor wordt voorzien van de best mogelijke tune voor uw motor.

De kosten voor een ecu flash waar extra onderdelen voor benodigd zijn bedragen vanaf €394,99 incl. btw/ – halve dag tot een hele dag werk. Afhankelijk van het motormodel.

error: Oeps!