Afspraak maken?

Debuut Jeffrey Buis Racing IDM Supersport 600 2021

Het weekend na zijn overwinning in de WorldSSP 300 in Most, maakt Jeffrey Buis zijn debuut in de IDM Supersport 600 klasse in Assen. Frank Mos/Mobu Tuning was erbij voor de technische ondersteuning met de Mobu Tuning Kawasaki ZX6R.

Vrijdag 13 augustus 2021: Eerste kwalificatie en rappe ronde

Jeffrey had een uitstekende eerste dag gedraaid in de IDM Supersport 600 klasse op het TT Circuit Assen. Het is voor de jonge coureur uit Steenwijkerwold zijn officiële debuut in deze klasse. Iedere sessie, bestaand uit twee vrije trainingen en een kwalificatie, ging Jeffrey flink sneller rond. De Kawasaki-coureur eindigde de dag met een rappe 1:42;7, waarmee hij als tiende eindigde in de eerste kwalificatie. Morgen staat de tweede kwalificatie en de eerste race op het programma.

Zaterdag 14 augustus 2021: Tweede kwalificatie en Race 1

Zojuist is de tweede kwalificatie in de IDM Supersport 600 klasse verreden. Jeffrey wist zijn snelle tijd van gisteren niet te verbeteren en plaatst zich als veertiende voor zijn debuutraces met de Kawasaki ZX-6R. De eerste race gaat vanmiddag om 15:15u van start in Assen.

Al met al kan Jeffrey terugkijken op een uitstekend debuut in de IDM Supersport 600 klasse. In de eerste race van zaterdagmiddag finishte Jeffrey na een mooi gevecht als achtste. De Kawasaki-coureur reed daarnaast een goed tempo met constante rondetijden in de 1’42. Kortom een sterke race! Morgenmiddag om 14:30u gaat de tweede race in Assen van start.

Zondag 15 augustus 2021: Race 2

Jeffrey: “De start was vandaag iets minder goed, maar ik kon daarna wel gelijk  wat rijders inhalen. We hadden wat kleine aanpassingen aan de motor gedaan, maar dat pakte niet perfect uit. Ik kon de motor niet zo goed gestopt krijgen. Ik wist toch weer naar de groep voor P7 te rijden en in de slotfase nog twee rijders weten te passeren. Dik tevreden over mijn races, mijn tempo en de resultaten. Ik wil het team bedanken voor dit weekend!”

Jeffrey is keurig als negende gefinisht in de tweede IDM Supersport 600 race in Assen. De Mobu Tuning-Kawasaki-coureur wist zijn pr opnieuw verder aan te scherpen.

Deel dit bericht >>

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email
error: Oeps!